Her er hvorfor du vil have et levende grønt tag på dit hus

Et grønt tag, også kendt som et græstag eller et levende tag, er en voksende tendens i bybilledet.

Arkitekter og designere har klogt ud af, hvordan man lægger rødder på de mest forventede steder – over dit hoved!

De fleste hustage er faktisk kedeligt at se på. I et bymiljø spilder de den trange plads. Med et levende tag i det urbane miljø, løses alle disse problemer ved at være visuelt imponerende, udvide din udendørs firkantede optagelser og tilføje et miljøvenligt element. Her er en oversigt over nogle af de smukkeste grønne tagideer og grunde til, at du vil have en til dit hjem.

Hvorfor et grønt tag er en god idé

Et anlagt tag eller græstag har mange fordele, hvis du planlægger det korrekt. Afhængigt af hvor du bor og vandbehovet i dit område, kan du vælge planter, der håndterer meget regn eller planter, der tåler tørke. Nøglen til udvælgelse er at finde planter, der ikke har aggressive rødder, der kan skade dit tag (som bambus).

Et grønt tag absorberer kraftigt regn og reducerer oversvømmelser. Det forlænger også et tags levetid ved at beskytte det mod elementerne. Vigtigst er det, at grønne tagdesigner isolerer et hjem eller en bygning, hvilket reducerer temperaturen indeni. Store byer kan drage fordel af levende tag for at bekæmpe den varme, de skaber, kaldet varmeøer.

Undersøg hvilke planter der trives i dit område, og sæt dem derefter op på dit tag.

Ifølge EPA er bybygninger lavet af beton og cement, der fanger dagens varme. Denne varme kan hæve temperaturen i en by ”så højt som 10 grader mere” end et nærliggende landdistrikt. Dette øger behovet for aircondition og elektricitet, hvilket bidrager med flere drivhusgasser til atmosfæren.

Levende tage isolerer bygninger, køler byen generelt og mindsker luftforureninger. Byen Portland i Oregon, har taget trenden med græstaget ved at tilbyde et ecoroof-program, der giver incitamenter til bygherrer, der tilføjer levende tag til bygninger og hjem.

en_GBEnglish