Chianti, en rejse til hjertet af Toscana

Når du tænker på Toscana, så er et af de første billeder der kommer på nethinden nok de bølgende bakker med grønne marker, cypress allé’er, oliven marker, og små slotte eller de facinerende villaer.

Det landskab, er så typisk for vinområdet Chianti, der måske er en af de mest populære områder i hele verden. Det er helt sikkert det mest besøgte område i Italien.

Selve området er ikke præcist defineret. Det inkluderer de bjergrige områder omkring Firenze, Siena og Arezzo samt bakkerne tæt på Pisa. Oprindeligt var det kun de tre kommuner Castellina, Radda og Gaiole der var Chianti området, men i 30’erne kom der yderligere 6 kommuner til, og hermed var vinområdet Chianti defineret – i øvrigt som det første vinområde i verden, der var defineret ved lov.

Oprindeligt var Chianti dækket af skove og floder. Der var et rigt naturliv bestående af mange forskellige dyr, hvor bjergene var et godt forsvar mod deres fjender. I Middelalderen var der et utal af krige mellem provinserne Siena, Firenze samt Pisa og Lucca men i 1700-tallet begyndte der at blive fred i området. Jorden blev dyrket, mest med olivenlunde og vinstokke.

Man kan ikke sige Chianti uden at sige vin. Når du er i området så sørg for at besøge nogle af de mange vingårde. De ligger nærmest som perler på en snor. Selve vinen i Chianti kan der skrives rigtigt meget om, og det er der også gjort, så det venter jeg med, til et andet blog indlæg.

en_GBEnglish